D-Noc Photography

Farvel til noget af det gamle

Nu kan man selvfølgeligt godt få den idé ud fra overskriften på dette indlæg, at det handler om nytårsfortsæt. Men det gør det altså ikke.

Ikke helt ihvertfald. Det handler mere om min filosofi om ikke at have mere grej end højst nødvendigt.

Og da det nu er sådan at jeg tidligere på måneden købte et nyt kamera, så var det på tide at skille mig af med et andet kamera.

I 2011 købte jeg mit første spejlreflekskamera. Jeg havde haft mange andre kameraer før det, men aldrig før et spejlreflekskamera. Dengang var interessen nok ikke så stor som den er blevet senere, så derfor ville jeg ikke købe det vildeste af det vildeste grej, så det blev et Canon EOS 1000D.

10.1 megapixels, lille og kompakt og fantastisk billedkvalitet i forhold til kompaktkameraer og de superzooms der var på markedet dengang.

Der var rigtigt meget der skulle læres før kameraet virkeligt kom til sin ret, og selv om jeg har lært rigtigt meget siden da, så føler jeg stadig at der er meget der skal læres. Men 1000D var et godt kamera at starte med, og jeg er slet ikke i tvivl om at det var med til at anspore mig til at blive ved med at presse mig selv til at yde mere og mere med et kamera.

Derfor var det også en svær beslutning at skille mig af med det, men det er i mine øjne vigtigt at huske på at grej bare er ting og at man ikke bør have sentimentale bånd der forhindrer en i at skille sig af med det.

Et af de mange fine billeder jeg i tidens løb fik taget med mit 1000D. En Tysk Eurofighter til Danish Airshow.

Jeg forsøgte i første omgang at sætte kameraet til salg på et par Facebook grupper til netop køb og salg af fotogrej, men uden held. Tilsyneladende tiltrækker den slags grupper mest folk der allerede har interesse for kameraer, og i så fald er et ældre entrylevel spejlreflekskamera nok ikke det der tiltrækker flest købere.

Dernæst satte jeg kameraet til salg på dba.dk, og dette resulterede i løbet af ganske få timer i en henvendelse fra en ældre dame der på grammatisk ukorrekt dansk fik forklaret at hun var på krydstogt, men som meget gerne ville have mig til at sende kameraet til hendes barnebarn i Vestafrika. Jeg skulle bare oplyse mit kontonummer og hvad pris + forsendelsesomkostninger ville løbe op i, så ville hun indsætte pengene på min konto... Tvivlsomt, så jeg takkede nej til at sælge. Jeg er stadig ikke sikker på om det var et svindelnummer eller ej, men min intuition siger mig at det var det.

Endeligt satte jeg kameraet til salg på Gul & Gratis, og få timer senere havde mit kamera fået sig et nyt hjem.

Forhåbentligt vil mit gode gamle kamera fortsætte med at bringe glæde i lang tid fremover også. Det er ihvertfald bedre end at det blot står og samler støv i et skab her hos mig.

Copyright © 2017 - Design by FS