D-Noc Photography

Om at vente

Det er efterhånden ret lang tid siden at jeg skrev en masse overvejelser om hvad mit næste kamera skulle være for et. Overraskende nok har jeg modstået talrige fristelser og stået imod mit Grej Anskaffelses Syndrom (G.A.S), selv om det har været tæt på at gå galt flere gange.

Sagen er at imens jeg har ventet har jeg sparet op, således at jeg var sikker på at have penge nok den dag det kamera jeg gerne ville have kom.
Som jeg nævnte dengang var strategien at vente på at Canon lancerede et EOS 6D mark II, men i takt med at spekulationerne om lanceringsdatoen rykkede længere og længere ud i fremtiden besluttede jeg at nu ville jeg ikke vente længere. Ikke fordi mit EOS 60D er elendigt eller skrotningsklart, men fordi grunden til at jeg gerne ville have nyt kamera var at jeg gerne vill skifte til Full Frame.

Da jeg så havde besluttet ikke at vente i måske et år før 6D mark II skulle komme, var problemet så bare hvad jeg så skulle købe. Skulle jeg gå efter et 6D, et brugt 5D mark III, eller skulle jeg helt droppe Full Frame og så kaste mig over et 7D mark II? ..eller måske et Fuji X-T1??

Til sidst bestemte jeg mig for at købe et 6D. Det er Full Frame. Prisen er rigtig god i øjeblikket, og kameraet får rigtigt gode anmeldelser. Og så er det jo et kamera der passer godt til min stil, med billeder uden ret meget action, da det tilsyneladende ikke er så hurtigt til at fokusere som f.eks. 7D mark II. Ligeledes er det et kamera der fokuserer på almindelig fotografering, og ikke video.

Jeg tror i bund og grund det handler om balance. Det giver naturligvis mest mening at vente på et EOS 6D II, da det sandsynligvis vil være et stort spring frem i forhold til 6D. Men hvad nytter det at udskyde skiftet til Full Frame indtil lanceringen af et kamera der endnu ikke er officielt bekræftet? Det kunne vise sig aldrig at komme, eller være så dårligt at man alligevel ikke vil have det. ..eller så ville der måske begynde at komme rygter om et 6D III kort efter lanceringen..

Det jeg prøver at sige er at det giver god mening at være glad for det grej man har. At lade være med konstant at være på jagt efter det næste nye grej man bare MÅ have, og så i stedet udnytte det man har fuldt ud. Men når noget skal udskiftes, så bør man, med mindre en ny lancering er lige på trapperne, kigge på hvad der er på markedet nu, og ikke hvad der kommer.

Kameraet kom med posten i dag, og mine første umiddelbare indtryk er gode. Desværre er der jo ret mørkt lige for tiden, så jeg har ikke haft tid til rigtigt at studere kameraet endnu, men jeg vil vende tilbage med lidt flere erfaring om skiftet til Full Frame, når jeg har haft mulighed for rigtigt at teste det nye kamera.

Copyright © 2017 - Design by FS