D-Noc Photography

Det lave blus frustrationer

Den sidste par måneder har været travle. Det føles som om jeg har drønet rundt fra den ene ting til den anden, uden tid til at puste ud. Det har desværre haft den uheldige effekt at jeg ikke har kunnet tage mig sammen til at tage ud med kameraet, for når der endeligt har været et roligt øjeblik har jeg sumpet med en bog eller foran Lightroom, for at få stakken af endnu ikke færdige billeder gjort mindre.

Samtidigt har jeg kunnet mærke en stadigt voksende frustration over at mit kamera er blevet forsømt. Men umiddelbart er der ikke ret meget jeg har kunnet gøre. Arbejde og det "øvrige" privatliv har bare tæret på tid og kræfter, og noget må jo give sig så. Derudover er denne tid på året bare heller ikke optimal til lige at smutte en lille tur ud om aftenen. Der bliver tidligt mørkt og jeg har ikke rigtigt mulighed for lige at smutte ud en tur midt på dagen.

Jeg har naturligvis været ude med kameraet ind i mellem, men det har mere været i forbindelse med et eller andet andet jeg lige skulle, og så er der ikke de rigtige forhold for at tage de "rigtige" billeder.

Når jeg er ude for at tage billeder bruger jeg det første stykke tid på at "finde rytmen". I starten går jeg febrilsk og leder efter et godt motiv, men gradvist begynder jeg så at slappe af, tænker mindre over det, og stille og roligt begynder jeg at "se".

Når jeg kan "se", begynder motiverne at dukke op af sig selv, der begynder at komme en rød tråd i motiverne, og jeg begynder at eksperimentere mere med at få motivet til at se ud præcis som jeg kan se det inde i hovedet.

Denne tilstand er fantastisk. Det er præcis hvad man mener, når man taler om "at være i zonen". Derfor er det også utroligt frusterende når der går så lang tid imellem at jeg kan fordybe mig på denne måde.

For at kompensere har jeg på det sidste eksperimenteret med at tage gode og stemningsfuldt billeder af min datters legetøjsfigurer. Det er ikke vanvittigt interessant, men trods det føler jeg at der er meget at lære om lys, skygger og deres virkning på stemningen i et billede.

Jeg håber på at der snart bliver tid og mulighed for at jeg kan stikke af med mit kamera i nogle timer igen, men indtil da må jeg bare acceptere at det hele kører på lavt blus.

Copyright © 2017 - Design by FS