D-Noc Photography

Tæt på katastrofen

Jeg havde en rigtig ubehagelig nærdødsoplevelse for nyligt. Det var så godt nok ikke mig der nær var død, men mit kamera. 

Kort fortalt sker der det at jeg tager ind til havnen i Aalborg, for at se lidt på de mange flotte skibe der lå der i forbindelse med Tall Ship Race. Imens jeg går og tager billeder ser jeg at der er et vildt irriterende hår eller lignende, der sidder lige midt på spejlet.

Da jeg kommer hjem henter jeg min rocket blower for at blæse skidtet ud, men det lykkes ikke rigtigt. I stedet kan jeg se i søgeren at håret nu sidder på kanten af fokusskærmen og ikke vil flytte sig. Frem med mikrofiberkluden, og forsigtigt børste der hvor håret sidder. Det virker, men så går det galt..

...en tråd fra mikrofiberkluden får fat i den lille haspe til rammen der holder fokusskærmen på plads, og den går op. Samtidigt ryger en lille plasticplade med noget filtlignende materiale af, og fokusskærmen sætter sig fast.. ..på skrå..

Nu er det med at holde hovedet koldt. Jeg ved fra skrækhistorier på Nettet at fokusskærmen er meget nem at ridse, så fokusskærmen skal på plads igen så forsigtigt som muligt. Med en lille spidstang forsøger jeg at få fat i den lille tap som er beregnet til at holde i, når man skal montere eller afmontere den. Desværre sidder  den rigtigt godt fast, og jeg kan ikke nå ind til tappen.

For ikke at risikere at beskadige andet i kameraet vælger jeg til sidst at fokusskærmen skal ud inden jeg kommer til at forårsage mere skade med fingre, tang eller lignende. Med tangen tager jeg fat omkring fokusskærmen og vrider den forsigtigt sådan at jeg endeligt kan få den fri. Jeg blæser alle dele rene og sætter fokusskærmen på plads igen, og kigger i søgeren.

Fokusskærmen er sat rigtigt på plads, men der er store ridser og mørke skjolder, der hvor tangen har haft fat. Det er heldigvis ikke noget der har betydning for billederne, men det generer en del når man kigger i søgeren.

Jeg kan også se at der er en hel del små sorte prikker der tilsyneladende er støv, som har fundet vej ind under fokusskærmen og nu sidder på selve prisen ovenover. Fokusskærmen tages ud igen, og alt renses igen. Nu ser det meget bedre ud, men fokusskærmen er stadig beskadiget.

Lidt søgning på nettet viser at det vil komme til at koste noget i retning af 350,- inkl. fragt for en ny, hos danske netbutikker. Seriøst.. 350,- for et stykke plastik på knap 2x3 cm!!!

Heldigvis kunne jeg få en OEM fra USA via eBay for kun 220,- inkl. fragt. Den ankom efter tre dage, og passede perfekt. Der er stadig nogle få sorte prikker i min søger, men jeg ser dem ikke når jeg tager billeder.

Jeg ved ikke om man kan sige at jeg har lært noget af denne historie. Jeg har stadig tænkt mig at rense mit kamera når uheldet er ude, men jeg tror nu alligevel at jeg vil være endnu mere omhyggelig for eftertiden.

Omvendt mener jeg ikke at man skal lade sig afskrække fra at gøre noget, bare fordi noget kan gå galt. Jeg ville naturligvis syntes at det var forfærdeligt hvis mit kamera gik i stykker, men omvendt har jeg det også sådan at det jo altså ER et værktøj, og værktøj skal bruges.

Det minder mig om de chokerede blikke jeg ind imellem får, når jeg har kameraet til at dingle i den skulderrem jeg bærer det i, og ubekymret vader ud i havet for at tage billeder af min datter, der bader, naturligvis fra en synsvinkel meget tæt på vandlinjen. 

Kameraet er en ting. En ting der skal bruges. Naturligvis skal man da passe på sine ting, men jeg mener at alt for mange er alt for hysteriske med deres grej. Folk vil kun købe brugt fotogrej hvis det er helt uden brugspor og den originale emballage følger med. Hvorfor?? Man gemmer da heller ikke emballagen fra sin fladskærm eller kaffemaskine. Men alligevel kan de sagtens sælges brugt.

Tag billeder med dit kamera, fang øjeblikket med dit kamera. Brug det, og lev med at det får et par skrammer undervejs. Skrammerne gør som regel ingen forskel på brugen eller billedkvaliteten, og en ting er helt sikkert: et kamera der aldrig kommer frem fordi man er bange for at de skulle lide overlast kommer aldrig til at tage fantastiske billeder.

Copyright © 2017 - Design by FS