D-Noc Photography

Når man ikke kan komme nogen steder...

...så er det at man allerhelst vil.

For et par uger siden overanstrengte jeg mit knæ så voldsomt at jeg endte med knap nok at kunne gå, og måtte halte rundt, når jeg virkeligt var nødt til at flytte mig. Is på knæet og smertestillende piller gjorde tilværelsen nogenlunde tålelig, så længe jeg kunne sidde i sofaen med benet oppe. Ihvertfald på det fysiske plan. For psykisk har det været hårdt at være nødt til at sidde stille og se fjernsyn eller læse på min iPad aften efter aften, imens mit kamera blot stod ubrugt hen.

Det sjove er nok mest at trangen til at komme ud med kameraet under armen har været markant større end den normalt er. Jeg sad vitterligt og drømte om lange udflugter langs den Jyske vestkyst, med overnatninger i telt eller shelters, ture i havkajak og den slags.

Og sagen er at jeg jo ikke ville have haft tid til at sidde og drømme, hvis jeg ikke var fanget i sofaen, imens udsendelser jeg normalt ikke så (fordi jeg stort set aldrig ser TV) væltede ind over mig. Så ville jeg jo have været fuldt beskæftiget med nogle af alle de aktiviteter jeg normalt ville beskæftige mig med. Men når selv det at sidde foran computeren og redigere billeder i Lightroom var smertefuldt, så var der jo ikke rigtigt andre muligheder.

Jeg føler på en måde at det har åbnet mine øjne, og denne følelse forstærkes af at jeg har brugt tiden på at læse David duChemins bøger i serien "Vision is better" samtidigt. Han argumenterer for at man skal lade være med at sige "en dag vil jeg gøre sådan og sådan..", men i stedet gøre det nu, for dagene går og man har kun så mange dage at gøre godt med.

Det passer godt ind i min minimalistiske tankegang, og lige som jeg har luget ud i mine fysiske ejendele tror jeg nu at tiden er inde til at luge ud i de aktiviteter jeg normalt bruger tid på, og i stedet bruge mere tid på de ting jeg helst vil, som for eksempel at tage billeder.

Knæet har det heldigvis bedre nu, selv om jeg hurtigt bliver træt, men når det er helt ovenpå igen, skal mit mål være at drømme mindre og gøre mere..

Copyright © 2017 - Design by FS