D-Noc Photography

Hold det simpelt

Jeg nævnte for nyligt at jeg følte at lidt også kunne være for lidtSiden da har jeg grublet en del over hvad der var galt, og ikke mindst hvordan jeg kom videre.

Jeg tror jeg er nået frem til at det jeg ønsker rent faktisk ER begrænsninger, og jeg tror at ønsket måske bunder ud i et behov for at gå lidt tilbage til rødderne. Her skal jeg måske lige flette ind at jeg på ingen måde er en fotograf med 25 års erfaring i bagagen. Slet ikke, og det er heller ikke det der er pointen.

Med "tilbage til rødderne" mener jeg nok mere at vende tilbage til den gang jeg tog billeder fordi jeg syntes det var sjovt, og ikke brugte al tiden på at spekulere over hvilket grej jeg skulle have med mig og hvornår det skulle bruges. Inden for softwareudvikling findes der et akronym (udviklere elsker akronymer) "KISS" "Keep It Simple, Stupid". Det er en måde at minde sig selv om at selv om man kan lave store forkromede løsninger, så er det som regel bedre at holde sig til det simple.

Det var sådan set også denne tankegang jeg fulgte da jeg for nyligt drog afsted med kun to pancake objektiver i bagagen. Men måske er to objektiver dobbelt så mange som jeg har brug for? Sidste år brugte jeg stort set kun mit Sigma 30mm objektiv.

Siden da er der kommet en 24mm pancake, en 40mm pancake og et Sigma 50mm. Det har betydet at jeg skifter meget mere i mellem disse objektiver, og lidt har mistet den der fornemmelse af at når jeg ser noget, så kan jeg, uden at tage kameraet op til øjet fortælle præcis hvor meget af det jeg ser der vil være i billedrammen, ud fra hvor jeg står. Den evne er gået lidt fløjten, fordi det jo i sagens natur afhænger af hvilket operativ jeg arbejder med. Når man så konstant skifter mellem 24mm og 40mm, så tror jeg det er at det går galt.

Med den erkendelse står jeg nu overfor at beslutte hvilket objektiv jeg hovedsagligt vil bruge. Det jeg vil betegne som mit primære objektiv. Umiddelbart hælder jeg lidt til mit 24mm objektiv, som jeg har nydt at bruge det sidste halve år, men der er altså også noget helt specielt over mit 30mm Sigma.

I går havde jeg besøg af en kammerat, der havde investeret i et Canon 18-135mm STM objektiv. Han syntes det var det perfekte objektiv for ham, for uanset hvilken situation han løb ind i, så følte han at objektivet havde en rækkevidde der passede. Det er jo en anden måde at anskue tingene på, og jeg gør jo selv noget lignede når jeg vælger det sikre, og tager mit Tamron 17-50mm objektiv frem.

Nu tror jeg at tiden er inde til at se i øjnene at det der skal til er at jeg genfinder den der fornemmelse af hvad det jeg ser vil fylde i søgeren. Måske en lille periode med hver af de forskellige objektiver, for at finde "The One", og så KUN tage et objektiv med ad gangen.

Copyright © 2017 - Design by FS