D-Noc Photography

Om at modstå fristelser

Jeg forsøger altid at have en minimalistisk tilgang til tingene. Uanset om vi taler mit daglige arbejde som softwareudvikler, eller i min hobby, som fotograf.

det betyder at jeg altid forsøger at modstå fristelserne man som fotoentusiast uafværgeligt støder ind i konstant. Det lykkes ikke altid, men som regel har jeg held til at slå koldt vand i blodet og lige overveje tingene en ekstra gang, inden jeg hiver Dankortet frem.

Bevares, for cirka fire måneder købte jeg mit 24mm pancake objektiv, endda på releasedagen, men det kan retfærdigøres, da jeg længe havde sagt at jeg havde brug for noget der havde lidt mere vidvinkel end mit 30mm objektiv. Og det er faktisk endt med at være det objektiv jeg bruger allermest.

Minimalist betyder ikke at man ikke må eje ting. Det betyder bare at man kun ejer de ting man rent faktisk bruger og har behov for.

Som eksempel kan jeg nævne at jeg netop har solgt mit Canon 55-250mm teleobjektiv, som jeg engang brugte rigtigt meget, men som stort set bare har samlet støv siden jeg købte mit Tamron 70-300mm teleobjektiv.

Fordelen ved at modstå fristelser er, ud over en masse ting der bare samler støv, at man pludseligt opdager at der er flere penge på kontoen end der plejer at være. Nu siger jeg fordel...
..teknisk set har det for mig lidt været en ulempe, for det såede en tanke i mit hovede: "Trænger mit kæreste eje, mit EOS 60D, ikke til en udskiftning?"

Kameraet har efterhånden 2½ år på bagen, og har snart taget 30.000 billeder, og der er lige kommet et EOS 7D mark II. Et par måneder mere, og jeg ville kunne smide de 13.500,- for sådan en bandit. Men så, efter et par euforiske dage, begyndte min indre kritiske stemme at argumentere for at jeg måske slet ikke behøvede et 7D mark II. Flere sammenlignende tests på Nettet påpegede at med mindre man gik meget op i at skyde sport eller dyr ude i naturen, ville et EOS 70D være et bedre valg. Og i forhold til mit 60D ville 70D være en markant opgradering, som kun ville koste mig 7.000,-.

Det var måske en bedre idé, så det besluttede jeg skulle være planen. Men den indre kritiske stemme blev ved. Nu påstod den at det jo ikke var utænkeligt at et EOS 80D ville komme til efteråret, selv om det har været småt med rygter indtil videre. Et sådant kamera ville jo være en endnu mere markant opgradering i forhold til mit 60D. Men hvad så hvis det ikke kommer til efteråret?

Til sidst endte jeg med at konkludere at jeg ville se tiden an, og tage til takke med mit ældre og meget trofaste 60D. Det fungerer upåklageligt, har mange gode billeder foran sig endnu, og kan alt hvad jeg har brug for. Pengene gemmer jeg til den dag jeg ved 100% sikkert hvad jeg vil have.

Og da jeg så havde truffet den beslutning skete der to interessante ting. Den irriterende stemme blev tavs, og så fik jeg et nyhedsbrev i min indbakke, med følgende citat:

"Desire the camera you already own." - Eric Kim

Copyright © 2017 - Design by FS