D-Noc Photography

Pandekager er sjove


For en uges tid siden blev jeg den lykkelige ejer af det nye Canon EF-S 24mm f/2.8 STM pancake objektiv.

Jeg havde høje forventninger til det nye objektiv, fordi jeg også har Canons EF 40mm f/2.8 STM pancake, og synes det er et fantastisk objektiv. Mine forventninger er blevet indfriet, ihvertfald ud fra de første prøveskud jeg har fået taget. Det skal dog siges at jeg har haft travlt med alt muligt andet, så mulighederne for at tage billeder har været yderst begrænset.

Men umiddelbart ser det ud til at 24mm objektivet er lige så godt og skarpt som 40mm objektivet. Brændvidden er naturligvis anderledes, og noget man skal vænne sig til, også selv om jeg normalt bruger mit Sigma 30mm objektiv som standardobjektiv. Forskellen mellem 24mm og 30mm er større end man umiddelbart skulle tro.

Da jeg købte 40mm objektivet syntes jeg at det var et lidt spøjst objektiv, som nok mest var en lille "sjov" gadget, men det viste sig hurtigt at være meget anvendeligt, og jeg endte med at bruge det en hel del. Om det samme kommer til at ske med 24mm objektivet er det lidt for tidligt at sige endnu, men ydeevnen lader til at være tæt på "storebrors".

Jeg har endnu ikke uploaded billeder taget med 24mm objektivet, men nogle stykker taget med 40mm objektivet. De kan ses ved at klikke på de respektive kategori-links under denne tekst.

Copyright © 2017 - Design by FS