D-Noc Photography

Like-hunting

Siden jeg for en fire år siden begyndte at tage alt det med at tage billeder mere seriøst, har jeg brugt en eller anden form for sociale medier som "målestok" for hvor gode mine billeder er.

Problemerne med den slags medier er bare at det er meget svært at finde ud af hvorfor folk der "liker" gør det. Er det fordi de synes billedet er flot? Fordi de genkender eller relaterer til indholdet i billedet eller noget helt tredje?

ligeledes er det meget småt med feedback på sociale medier. Folk holder sig mest til at bare lige at "like", og rykker så hurtigt videre. Tilbage står jeg så og forsøger at analysere mig frem til hvad det er folk kan lide, hvad det er folk vil have.

Det har givet nogle lidt spøjse situationer på det sidste, hvor dette billede, som jeg har været meget i tvivl om, om jeg ville offentliggøre fordi jeg fandt det lidt for kliché, viste sig at være det mest limede billede jeg nogensinde har delt på Google+


Bevares, jeg kan skam godt lide billedet, men for mig er der ikke noget enestående ved det.

Modsat er dette billede, som jeg personligt syntes er rigtigt udtryksfuldt og langt mere kreativt end hvad jeg normalt laver, stort set blevet ignoreret på de sociale medier.


Hvorfor mon? Det er naturligvis ikke kunst på verdensplan, men for mig er der noget tiltalende ved billedet.
Og selv om jeg ved det ikke spiller nogen rolle, så generer det mig at der ikke kom lidt anerkendelse retur på det billede.
Men her kommer vi så, langt om længe ind til sagens kerne: Likes er ligegyldige. Andre folks mening er ligegyldig. Det lyder kliché-agtigt, men det handler om at lave det man synes er mest sjovt/spændende/interessant.
Dermed ikke sagt at man ikke skal lytte til hvad andre folk siger. Man bør altid lytte til konstruktiv kritik og man bør altid filtrere dumme, ligegyldige kommentarer fra folk der gemmer sig bag computerskærme fra. Men moralen er bare at hvis man vil vokse med sin interesse, så er man nødt til at finde ud af hvad det er man brænder mest for, også selv om det måske ikke falder i de sociale mediers smag. Ellers tror jeg at man ender som en skygge af sig selv, kreativt set.
For mig betyder det ikke at jeg ikke vil benytte sociale medier til deling af billeder mere. Det betyder bare at jeg vil forsøge at nedprioritere mit behov for at jagte Likes på de sociale medier.

..måske skulle man aktivt forsøge at finde et forum hvor det er muligt at bede om konstruktiv kritik på sine billeder??

Copyright © 2017 - Design by FS