D-Noc Photography

Lightroom keyboard

For et stykke tid siden overgav jeg mig, og kastede mig over Lightroom. Det var en god beslutning, og jeg har ikke set mig tilbage siden.

Lightroom passer rigtigt godt til min måde at arbejde på, og har været med til at hjælpe mig med at finde og udvikle den stil og det udtryk jeg gerne vil have med i mine billeder.

For rigtigt at kunne udnytte Lightroom er der en frygtelig

masse tastaturgenveje man bør lære for at blive rigtigt effektiv. Det er som sådan ikke noget nyt for mig, da jeg som udvikler har brugt 10 år på at lære en lang række genveje i Visual Studio og SQL Management Studio udenad.

Forskellen er bare at Lightroom har flere forskellige moduler, og de samme genveje kan bruges i flere moduler, men nogen gange gør de så noget andet i de forskellige moduler.

En aften faldt jeg så over 4keyboard.com, som tilbyder små tastatur-klistermærker til en lang række programmer, deriblandt Lightroom. Prisen var sølle 12 USD, hvilket måske er lidt vildt for klistermærker, men jeg valgte at bestille alligevel.

efter et par uger fik jeg en lille kuvert med posten, der indeholdt et ark med en masse små klistermærker der passer på de fleste tastatur taster. Selve processen med at sætte dem på tastaturet tog en lille halv time, og så var det bare at gå igang.

Første forsøg gik ikke ret godt. Halvdelen af genvejene fungerede ikke. Det gik op for mig at Lightroom kun kunne lide Amerikansk tastatur layout, hvilket forklarede hvorfor jeg havde haft så svært ved at lære dem i første omgang. I Wi dows kan man heldigvis vælge tastaturlayout nede i taskbar'en, og så spillede det perfekt. Desværre skal man gøre dette hver gang man starter Lightroom, men fred være med det.

Nu har jeg brugt genvejene ved hjælp af mit klistermærkeforbedrede tastatur i et stykke tid, og jeg må sige at det har sine fordele, og jeg har også

lært en del af genvejene. Om det er gået hurtigere end uden klistermærkerne ved jeg ikke, men i forhold til prisen er de gode nok.

Desværre synes jeg ikke altid at det er helt nemt at gennemskue hvilken modifikator taste man skal bruge (Ctrl, Alt eller Shift) for at få den ønskede funktion, og ligeledes er tasterne opdelt i forskellige farver, uden atdet endnu er lykkedes mig at finde ud af hvad farverne betyder. Der følger ikke noget dokumentation der kan forklare det med til klistermærkerne.

Skulle man have fået lyst til at prøve selv, kan klistermærkerne bestilles her.

Copyright © 2017 - Design by FS