D-Noc Photography

Nyt 24mm pancake objektiv fra Canon

Normalt interesserer jeg mig ikke voldsomt meget for rygter om kommende kamerahuse eller objektiver, men da jeg for nyligt hørte rygter om at Canon var på vej med et 24mm pancake objektiv, blev jeg ret begejstret.

Mest af alt virkede det interessant for mig fordi jeg så småt er begyndt at interessere mig for et objektiv der er lidt bredere end mit favoritobjektiv, Sigmas 30mm f/1.4. På et APS-C kamera som mit EOS 60D, svarer dette objektivs synsvinkel cirka til et 50mm objektiv på et Full Frame kamera og passer godt til mit temperament.

Et 24mm objektiv giver en synsvinkel der svarer til lidt over 35mm på et Full Frame kamera, og er lige som 50mm en af de klassiske objektiv formater, og det kunne ind imellem være fedt at få lidt mere bredde i billederne.

Jeg har også Canons 40mm pancake objektiv, og selv om det på et APS-C kamera giver en lidt skæv synsvinkel der svarer til cirka 60mm på Full Frame, så opvejes det af to ting: det er lille og let, og så har det en rigtig god billedkvalitet.

Hvis Canon kan præstere at lave et 24mm pancake der er lige så godt som deres 40mm pancake er det et must-have.

Nu ser det ud til at rygterne taler sandt. Efter alt at dømme bliver objektivet annonceret på messen Photokina i næste uge, og skulle være et f/2.8 STM, lige som 40mm'eren. Dog tyder alt på at der bliver tale om et EF-S objektiv, så det altså ikke vil kunne bruges på Full Frame kameraer.

Denne beslutning virker umiddelbart lidt fjollet, men det hænger sikkert sammen med at det er svært at undgå kraftig vignetting med et 24mm objektiv på Full Frame. Ihvertfald hvis det skal være pancake.

Læs mere om objektivet her.

 

Copyright © 2017 - Design by FS