D-Noc Photography

Pics.IO - Lightroom i din browser

I dag gik Pics.Io i luften. Det er et projekt som totalt er røget hen over ørerne på mig, og jeg ved ikke helt om det er genialt eller bindegalt.

firmaet tilbyder en løsning hvor man kan uploade sine RAW filer til Google Drive, og derefter kan man åbne dem i Pics.Io og organisere og behandle dem i på nogenlunde samme måde som man kan i Lightroom eller lignede.

umiddelbart lyder dette ikke som nogen fabelagtig idé. billedbehandlingssoftware er rimeligt ressourcekrævende software, og jeg tvivler på at en browser er det optimale fundament for den type software. Omvendt kan man måske forestille sig at Pics.Io er baseret på en distribueret model hvor det er et antal servere ude i skyen der står for selve behandlingen af RAW  filen, og browseren kun foretager justerbare på et billede af lavere opløsning. Det ville muligvis fungere bedre, men omvendt ville det måske gøre det sværere for fotografer at se og stole på om de justerInger de laver nu også holder i det endelige produkt.

tanken bag Pics.Io er spændende, men jeg tror næppe de vil kunne få mig til at skifte fra Lightroom på PC'en og Snapseed og Photogene på iPad.

Copyright © 2017 - Design by FS