D-Noc Photography

Dit kamera er ikke dårligt, du er bare en dårlig fotograf

Jeg faldt over denne artikel, via en kontakt på Facebook.

Artiklen er en god påmindelse om to ting:

For det første at alle der interesserer sig for fotografering,uanset om det er som amatør eller professionel, burde fokusere mere på de billeder de tager og mindre på hvilket grej de føler de har brug for, for at tage billedet. Chris Gampat postulerer at med de fremskridt i teknologien vi har oplevet de sidste mange år, er det ikke kameraet der er skyld i at et billede ikke bliver godt, men nærmere at fotografen ikke mestrer sit udstyr.

For det andet, og det er i mine øjne mindst lige så interessant, så viser artiklen at vi som mennesker aldrig er tilfredse med den teknologi vi besidder. Jeg ser det samme i mit daglige arbejde som softwareudvikler. Vi forventer mere og mere af vores computere, smartphones og internetforbindelser. Og hver gang vi ser spændende nye teknologier føler vi at det vi allerede har er utilstrækkeligt. Også selv om den nye teknologi ikke tilfører vores liv ret meget (eller ingen) værdi.

Måske skulle vi lære at udnytte det vi har bedre, lære at mestre teknologien og udnytte den fuldt ud? Ikke at jeg siger at vi skal stoppe al udvikling. Vi bør måske bare nøjes med at udvikle det der giver værdi. Måske ville f.eks. Canon så nøjes med et nyt xxD kamera hvert tredie år, men med markante forbedringer, i stedet for hvert år, men med kun marginale ændringer.

Copyright © 2017 - Design by FS