D-Noc Photography

Intuos.. Nyt grej, nye problemer

Jeg har lige investeret i en fancy ny Intuos Pen & Touch tegneplade, som erstatning for mit efterhånden noget gamle Bamboo One tegneplade. Jeg bruger stort set kun min tegneplade når jeg redigerer billeder, til at få lave masker hurtigere og mere præcist end jeg kan med en mus. Derfor valgte jeg den lille tegneplade, for jeg arbejder mest med at rette små områder af gangen, og har ikke behov for at kunne lave store tegninger. Desuden bruger tegneplader absolut positionering på skærmen, og så er det efter min mening en fordel at pladen ikke er alt for stor.

Det der fik mig til at købe en ny tegneplade, selv om min gamle Bamboo One stadig var i god stand, var at sen nu har fået Touch, så jeg kan nøjes med en tegneplade, og ikke behøver gribe til musen hele tiden. Desuden har den et "viskelæder" i den ene ende. En ting som jeg tit savnede på min Bamboo One.

desværre var skiftet til min nye Intuos Pen & Touch ikke helt uden problemer. Da jeg havde sat tegneplader i USB stikket og installeret drivere skulle jeg jo straks prøve den i Paint Shop Pro X6...

... Som crashede under opstarten. Jeg prøvede både 32 og 64 bits udgaverne, men uden held. X5 og X4 hang bare til man slog deres processer ihjel, og selv Gimp crashede. For at være helt sikker prøvede jeg endda at geninstallere X6. Men intet hjalp. De mange programmer der gav problemer tydede også på at det måske var et problem med Wacoms drivere.

Det var godt nok de nyeste drivere, men alligevel prøvede jeg også at afinstallere og geninstallere dem. Stadig uden held.

Til sidst endte jeg med at afinstallere alt i uninstall program der hed noget med Wacom, slette alle filer i Windows\System32 der hed noget med Wacom eller wintab* og alt i Windows\SysWow64 der hed noget med wacom eller wintab*. Så genstartede jeg og nu kunne jeg naturligvis ikke bruge tegneplader, men til gengæld åbne mine programmer. Så geninstallerede jeg seneste drivere og genstartede.. Og sørme om ikke det løste problemerne. Tilsyneladende var der nogle .dll'er der ikke blev udskiftet med den nye driver til den nye Intuos af en eller anden grund.

ingen ny gadget uden nye problemer lader det til.

Copyright © 2017 - Design by FS