D-Noc Photography

Den uendelige historie om Aftershot Pro

Det er efterhånden lang tid siden jeg sidst var inde for at se om der var nyt angående Corels Aftershot Pro.
Sørme om ikke de har lagt et indlæg op på deres forum, hvor de fortæller om organisatoriske ændringer, og lover at Aftershot Pro 2 nok skal komme.

Det lader nu ikke til at brugerskaren har ladet sig stille tilfreds med den udmelding, og der er tilsyneladende rigtigt mange der har opgivet at vente på Aftershot Pro.

Personligt har jeg forlængst lagt programmet bag mig. Egentligt lidt synd, for det var et program med stort potentiale for at være en lavpris-pendant til Lightroom, på samme måde som Paint Shop Pro er til Photoshop, og jeg ville virkeligt gerne kunne lide Aftershot Pro, men der var bare for mange små irriterende ting når man ville bruge det i det daglige.

Jeg har i lang tid brugt Canons DPP, kombineret med Paint Shop Pro og en række plugins fra Topaz Labs, og her efterhånden fået et ret godt og effektivt workflow med det setup. Alligevel er jeg igen og igen blevet tiltrukket af Lightroom, men har trukket næsen til mig igen hver gang, fordi jeg synes prisen er ret høj, og fordi jeg ikke synes jeg har helt den samme kontrol over billedernes udtryk som jeg har i mit nuværende setup. Måske er det fordi jeg ikke har brugt nok tid på Lightroom, og måske er Lightroom rent faktisk pengene værd?

I min søgen efter gode alternativer til Aftershot Pro og Lightroom har jeg tidligere eksperimenteret med ACDSee Pro 7, som virker ret fedt, men til gengæld har et prisskilt der matcher Lightroom, og så kunne man måske lige så godt bare købe Lightroom, som stort set alle anbefaler?

Jeg har også hørt meget godt om LightZone og har netop tilmeldt mig som bruger, så jeg kan få lov at downloade og prøve programmet. Hvem ved måske bliver det et hit?

Jeg regner med at vende tilbage med en dom, når engang jeg har fået leget lift med programmet.

Copyright © 2017 - Design by FS