D-Noc Photography

Lightning SD Card Reader i praksis

Jeg var så heldig at få en SD kortlæser til min iPad i julegave. Det er den originale Apple Lightning SD Card reader, og jeg har hørt fra flere sider at man bør holde sig langt væk fra tredjeparts tilbehør, når det gælder Lightning interface.

kortlæseren er, som det ses på billedet herunder, blot et stik, en stump ledning, og et interface til selve SD kortet, og det er vel egentligt også alt der er brug for.

For at bruge kortlæseren skal man (og det er vigtigt) allerførst stoppe et SD kort i, og først derefter tilslutte den til iPad'en. Har man ikke nogen app til at køre på iPad'en, så skulle den gerne åbne Photos, med et nyt ikon i bunden af App'en, til at importere billeder fra SD kortet.

Her er det vigtigt at huske på at selv om der er tale om en SD kortlæser, så er den kun beregnet til import af fotos fra et kamera. Der skal derfor være en mappe ved navn DCIM, og have billeder i et 8.3 filformat, lige som DOS (altså xxxxxxxx.yyy). Filer der ikke overholder denne standard, eller filformater der ikke er understøttede billedformater kan ikke findes. Man kan altså ikke bruge kortlæseren til at smide film, dokumenter eller musik på sin iPad.

Når iPad'en viser de billeder den har fundet, får man mulighed, ud fra nogle lidt små thumbnails, at udvælge hvilke billeder der skal importeres. Jeg har prøvet med både .jpg og .cr2 (fra mit Canon EOS 60D), uden problemer.

Desværre er det ikke muligt at vise og bladre igennem billederne direkte fra kortet. Det kunne være vildt fedt, hvis man bare lige ville vise de billeder man lige har taget frem, men det har Apple desværre ikke tilladt.

Importen går rimeligt hurtigt, men når man skal importere de store .cr2 filer tager det en del længere.

Efter import kan man se billederne, og på lige fod med de øvrige billeder på iPad kan man dele dem, redigere dem eller hvad man nu har lyst til. For mig er det en utrolig spændende mulighed at kunne tage billeder ude i naturen, smide dem på iPad'en og se dem på en stor skærm stort set med det samme. Jeg tror også jeg vil komme til at sætte pris på muligheden for at kunne dele billeder fra familieture på sociale medier, uden at være nødt til at bruge min telefons kamera.

Copyright © 2017 - Design by FS