D-Noc Photography

Fremtidens kompaktkamera?

Sony er kommet med et noget anderledes kamera. Da jeg første gang læste om det troede jeg at det var en joke, men det viste sig at være den ægte vare, og nu er det altså til at købe i butikkerne.

Det specielle ved dette kamera er at det er beregnet til at blive monteret på en smartphone (jeg tror også det fungerer med iPad), hvor det så er smartphonen der bruges som viewfinder, udløser og så videre igennem, formoder jeg, en app. Selve kameradelen står Sonys nye DSC-QX10 så for. Kommunikationen mellem kamera og smartphone foregår via enten NFC (Near Field Communication) eller Wi-Fi.

På en måde lyder det rigtigt smart. Det giver mulighed for at man kan have sit kamera i lommen, for så at montere det på sin smartphone når der er behov for det. Men spørgsmålet er nok om det i praksis er hurtigt nok at finde frem, betjene og så videre.

Jeg kunne godt tænke mig at prøve hvordan det fungerer ved daglig brug, men prisen på ca. 1.600,- gør at det er lige lidt for dyrt til at jeg vil købe et bare for at teste om det er smart eller ej. Men idéen er innovativ, og jeg kunne godt forestille mig at Sony her har fundet en niche mellem dem der bruger deres smartphone til at tage billeder, og dem der stadig bruger et kompaktkamera, fordi de ikke er tilfredse med kameraet i deres smartphone.

Læs mere om DSC-QX10 her

Copyright © 2017 - Design by FS