D-Noc Photography

Paint Shop Pro X6 på trapperne

Om et par dage bliver det muligt at anskaffe sig den nyeste version af Paint Shop Pro X6.

Jeg har i et par uger haft fornøjelsen af at prøvekøre den nye version, og har indtil videre ikke haft noget at være utilfreds med.
Langt hen ad vejen minder X6 om X5, og der er ikke umiddelbart noget nyt og revolutionerende ved X6..
..ihvertfald ikke på funktionalitetssiden. Men bag kulisserne er Paint Shop Pro gået hen og er blevet en 64 bits applikation, og det kan mærkes.
Programmet virker mere responsivt og de forskellige værktøjer reagerer hurtigere end man er vant til.
Det betyder også at jeg endelig kan udnytte 64 bits versionerne af alle de Topaz plugins jeg efterhånden benytter.

Desværre er det stadig ikke muligt at benytte NIK effektpakken sammen med Paint Shop Pro, og det er en skam, for det tror jeg ville kunne få rigtigt mange af de fotoentusiaster der ikke er så begejstrede for Adobes nye prismodel til at skifte til Paint Shop Pro. Det er i forvejen rimeligt simpelt at overføre en Photoshop tutorial til Paint Shop Pro, men mange Lightroom /Photoshop brugere sværger til NIK effekterne og uden disse vil det være for besværligt at skifte.

RAW supporten i Paint Shop Pro X6 er ikke forbedret siden X5, ihvertfald ikke efter hvad jeg kan se. Det er desværre stadig alt for primitive værktøjer man får stillet til rådighed, og når man tænker på at Corel også har et ganske udmærket RAW værktøj i Aftershot Pro, som de ellers er ved at aflive på fineste vis, ja så undrer man sig over at denne funktionalitet ikke er flyttet ind i Paint Shop Pro.
Men måske kommer det i næste version.

Indtil da fortsætter jeg med at bruge Canons DPP til RAW og klarer derefter resten af billedbehandlingen i Paint Shop Pro X6 og Topaz plugins.

Copyright © 2017 - Design by FS