D-Noc Photography

Nostalgia - Aftershot Pro plug-in

Jeg har i lang tid brugt Paintshop Pro kombineret med Topaz Black & White Effects, for at opnå de resultater jeg gerne vil have når jeg laver sort/hvid billeder. Jeg er ekstremt glad for Topaz Black & White Effects, og er efterhånden godt fortrolig med de forskellige funktioner i programmet.

Samtidigt er jeg også blevet glad for Aftershot Pro, som desværre ikke kan bruge Photoshop/Paint Shop Pro kompatible plugins, men derimod har sit eget format.
Jeg har prøvet en række forskellige sort/hvid plugins, uden rigtigt at have fundet et der passer mig, selv om jeg da har opnået gode resultater med dem, sålænge jeg ikke ville lave for komplicerede ting.

For nyligt faldt jeg så over Nostalgia som er et gratis plugin, men som man også kan unlocke i en fuld udgave, hvilket giver mange, mange flere presets at vælge imellem.
Netop det store udvalg af presets er den store styrke for Nostalgia. Det er med ganske få museklik muligt at emulere en filmtype og filtertype for både sort/hvid negativ- eller positivfilm og farvefilm. Derefter er det muligt at lave nogle ganske få justeringer og dermed opnå fremragende resultater på meget kort tid.

Den store fordel ved at have et plugin i Aftershot Pro er at det er muligt at hoppe frem og tilbage mellem Nostalgias plugin'et funktioner og de indbyggede i Aftershot Pro. Det giver mulighed for at rette lidt på exposure eller kontrast uden at skulle forlade plugin'et, rette lidt og dernæst gå tilbage til plugin'et. Med ganske kort tids indsats kan man derfor opnå imponerende effekter.

 

Programmøren der laver Nostalgia har en meget fleksibel licenserings model, hvor man kan vælge mellem forskellige beløb mellem 5 og 100 USD, som man synes man vil give for plugin'et. Der er ingen forskel i hvad man får. Idéen er at man giver det man synes det er værd.
Jeg har været meget imponeret, så jeg hart valgt at støtte om om plugin'et ved at betale hvad jeg syntes var rimeligt, ud fra mit forventede brug af plugin'et.

Copyright © 2017 - Design by FS