D-Noc Photography

Er smartcameraet kommet?

Jeg har tidligere haft midt lille eksperiment med at se hvor langt man kunne drive det, kun med kameraet i ens smartphone til rådighed. Min konklusion den gang var at man nåede ret langt, men at der bestemt også var begrænsninger.

Nu er der begyndt at dukke nye kameraer op, der bruger Android som styresystem, men ellers er bygget som et regulært kompaktkamera. For eksempel dette Samsung Galaxy Camera. På den ene side lyder det jo umiddelbart godt, da det burde betyde markant bedre billedkvalitet, men på den anden side betyder det jo også at størrelsen på kameraet bliver større, ihvertfald i forhold til en smartphone, ikke i forhold til andre kompaktkameraer.

Disse nye Android kameraer har den fordel at det er muligt at redigere og dele billeder uden først at skulle hjem til en computer for at overføre billederne. Det er naturligvis også smart nok at man kan hente Apps til alt muligt på sit Android kamera, men jeg har svært ved at bedømme om Android i kameraet er et smart gimmick eller om det er fremtiden for kameraet.

Nogle af de nye features som tilbydes (WIFI, In camera editing, GPS) har længe været til rådighed på forskellig vis til almindelige kameraer eller i form af tilbehør, så behovet er der jo tydeligvis. Ligeledes kan man på "Q" menuen på mit EOS 60D tydeligt se at Canon pønser på et Touch interface. Så hvorfor ikke? Android er en velfungerende platform, og det giver producenterne rig mulighed for at lave et lækkert og intuitivt kamera, til de brugere der gerne bare vil tage billeder uden at tænke for meget over det. Jeg tror næppe Android vil indtage DSLR verdenen lige med det samme, men man ved aldrig. Spejlreflekskameraerne er måske nok presset af de nye "spejlløse" systemkameraer, men jeg tror nu alligevel ikke de forsvinder de næste mange år.

Jeg har endnu ikke haft et Android kamera mellem hænderne, men jeg synes på mange måder at de lyder som en god idé. Jeg har dog nogle forbehold:

  • Jeg kan se at forskellige anmeldelser af de nye Android kameraer fortæller at kameraet er omkring 30 sekunder om at boote op. Det er MEGET lang tid at stå og vente, hvis man skal tage et billede og kameraet ikke lige er tændt.
  • På min Samsung Galaxy SII er det Android der bruges til at fokusere med kameraet, og det går ikke altid lige hurtigt, hvis man sammenligner med almindelige kompaktkameraer.
  • Jeg vil hellere have et bedre kamera i min smartphone end jeg vil rende rundt med både en smartphone og et smartcamera.

Det bliver spændende at se hvad der kommer til at ske med Android kameraet i fremtiden. Indtil videre tror jeg dog stadig jeg ville gå efter et almindeligt kamera. Priserne ligger mellem 3-4000 kr, og der får man altså en del kamera, hvis man går uden om Android.

Copyright © 2017 - Design by FS