D-Noc Photography

Topaz PhotoFXlab lanceret... ...og trukket tilbage igen

Tidligere på ugen fik jeg en mail fra Topaz Labs om at de havde frigivet en 30 dages trial udgave af deres seneste produkt, PhotoFXLab.

Jeg har tidligere købt to fremragende plugins fra Topaz Labs, nemlig det fantastiske Black & White effects, som jeg altid bruger nå jeg lave sort/hvid billeder, og Adjust, som jeg ind imellem bruger, men som man skal være MEGET forsigtig med, for ikke at få et unaturligt look på sine billeder.

Da jeg fik en mail om at jeg nu kunne downloade en trial var jeg hurtigt inde for at hente, installere og afprøve programmet, for at se hvad det var.

Det kan nærmest betegnes som et samlingspunkt for alle de plugins Topaz Labs tilbyder. Man kan se previews af alle de forskellige plugins presets, og påføre dem billedet, hvis man har købt det pågældende plugin. Ellers kan man købe det plugin man mangler, og dermed "låse op" for den ønskede preset.

For mig gik installationen nu ikke helt nemt. Et stykke inde i installationen fik jeg at vide at der var en fil der ikke kunne findes på min maskine. Det viste sig så at man skulle vide at installationen skulle foretages af en bruger med administrator rettigheder. Herefter gik det fint med installationen.

Næste skridt var online registrering, så programmet kunne se hvilke plugins man havde adgang til. Her fik jeg så den besked at jeg ikke var regisreret og derfor ikke kunne valideres. Efte lidt fedten rundt, endte jeg med at måtte registrere mig på Topaz Labs hjemmeside, og dernæst i programmet, og så var der hul igennem.

Efter lidt test fandt jeg at selve programmet virker sløvt og lidt halvfærdigt. Der var tidspunkter hvor Windows' 'Not responding' besked dukkede op, selv om jeg kun skiftede mellem previews af presets.

I dag kom der så en besked fra Topaz Labs om at de måtte erkende at PhotoFXlabs var i stykker, og de derfor havde lukket for salg af programmet til en ny version kan være klar (forventet om 8-10 dage fra idag). Stor ros til Topaz Labs for både at erkende at de har lavet noget juks, men også for at tage konsekvensen og stoppe salget.

Med hvad så når de får det fikset. Skal jeg så have PhotoFXlabs?

Nej, det tror jeg ikke. Det er stort set kun en skal for deres plugins, dog med lidt basale justeringsmuligheder. Der er bare ikke mulighed for at beskære billeder eller rette op på skæve billeder. Det er MEGET primitivt hvad man kan, og derfor tror jeg at jeg vil fortsætte med at bruge Paint Shop Pro X4 som host for mine Topaz Plugins. Jeg tror ikke jeg vil kunne klare min arbejdsgang uden nogle af de funktioner der findes i Paint Shop Pro X4, og ikke i PhotoFXlabs.

Copyright © 2017 - Design by FS