D-Noc Photography

Er en kameratelefon nok til hverdagsbrug?

Jeg har fornyligt taget hul på mit kameratelefon projekt.

Meget apropos faldt jeg over denne artikel på fpn.dk: På amerikansk roadtrip med iPhone.

Nu er jeg ikke den store tilhænger af Apple produkter, men jeg tror at artiklen ville være lige så valid, hvis man skiftede "iPhone" ud med "Android Smartphone".

Jeg er langt hen ad vejen enig med artiklens forfatter. Jeg bruger ofte kameraet i min Samsung Galaxy S2, når jeg er på farten og falder over noget jeg bare SKAL have et billede af. Kvaliteten er fremragende.. ihvertfald så længe jeg er udendørs. Når jeg kommer ind døjer jeg altid med forkert valg (af kameraet) af hvidbalance eller valg af høj ISO, med meget synlig støj som resultat.

Den indbyggede LED "blitz" i kameraet giver alting et gyseligt blå-grønt skær og får alle til at knibe øjenene sammen, så den er stort set ubrugelig.

Der er heller ikke mulighed for at tage billeder i RAW format.

Disse ting er afgørende for mig og er den faktor der gør at jeg, lige som artiklens forfatter, stadig foretrækker et "ordentligt" kamera, fordi en kameratelefon trods alt kommer til kort rimeligt hurtigt.

Når det så er sagt er det interessant at se hvor mange mennesker på facebook, der bruger kameratelefonerne til at forevige små og store øjeblikke. Det siges jo at det bedste kamera er det du har med dig hele tiden, og det er kameratelefonens succes jo et sikkert tegn på

Copyright © 2017 - Design by FS