D-Noc Photography

Jeg hader driver problemer!

Jeg har fået en fin ny bærbar, så der har været nok at se til med at få installeret alle de værktøjer jeg har brug for på den nye maskine.

Alle mine billedredigeringsværktøjer er på plads og jeg er så småt ved at få en fornemmelse for hvordan skærmen gengiver farver, kontraster og lignende.

Jeg har også fået installeret den seneste driver til min Wacom Bamboo One, så jeg nemmere kan retouchere småting i billederne. Efter installationen tester jeg at alt virker. Det ser det ud til.

Et par dage senere sidder jeg så med et billede hvor jeg har behov for at klone et objekt ud af kanten på et billede. Jeg begynder stille og roligt at fjerne det uønskede objekt, da mit kloningsværktøj pludseligt holder op med at fungere. Jeg bruger så en halv times tid på at få justeret parametre i cloning tool i Paint Shop Pro, uden held.

Til sidst prøver jeg at bruge touchpad'et på min bærbare, og sørme om ikke det så fungerer præcis som forventet. Men med Wacom Bamboo pladen fungerer det ikke. Sært. Jeg prøver alle mulige tricks, uden held og så er det tid til at google problemet.

Det viser sig at være et problem i den seneste version af Wacoms driver (version 5.25). Det et er et kendt problem, men Wacom og Corel kan vist ikke rigtigt blive enige om hvem der har et problem.

Løsningen for mig blev at finde den CD-ROM der fulgte med pennen og installere driveren derfra (version 5.21). Så virker alt som det skal.

Irriterende at bruge flere timer på sådan et dumt problem. Med nu er tippet da givet videre, hvis andre støder på samme problem Wink

Copyright © 2017 - Design by FS