D-Noc Photography

Google her og Google der

 Lad  os allerførst slå fast at jeg er en stor fan af Googles produkter.

Jeg har en Gmail konto, bruger Google Reader til nyheder og min telefon kører naturligvis Android fra Google.

Når det kommer til billeder har jeg dem til at ligge to forskellige steder: Flickr, som er mit "Showroom" for offentligheden, samt Picasa til private billeder som jeg gerne vil dele med familie og venner.

For nogle år siden købte Google Picasa, hvilket jeg var godt tilfreds med, da jeg allerede havde en Google konto, og det hele så ud til at integrere fint med hinanden.

Senere kom Google+, Googles pendant til facebook, på banen. Også her var jeg hurtigt ude med en konto, men der skete ikke rigtigt noget på Google+. Det har Google selv nok også opdaget, for de er begyndt at samle mere og mere af deres øvrige tjenesters funktionalitet der.

For eksempel er mine Picasa billeder nu blevet Google+ billeder, selv om sitet picasaweb.google.com stadig eksisterer. Går man derind har man mulighed for at redigere sine billeder med Picknik online...

..ihvertfald et par uger endnu. Så lukker Picknik. Men fortvivl ikke skriver de på Picasaweb. Fremover vil sammen fine redigeringsfunktioner være tilgængelige i Google+ under navnet "Creative Kit"™

I version 3.9 af Picasa (windows programmet) er knappen "Upload til Picasa Web Album" også blevet til "Upload til Google+".

Måske er dette alt sammen helt fint og ikke noget at være bekymret over, men jeg kan alligevel ikke lade være med at blive en smule irriteret over den måde tingene bare bliver bundet sammen, uden at man selv har valgt at binde dem sammen.

Det virker som om Google har bestemt sig for at de skal være alle vegne, men ind imellem føles det  lidt som om de har glemt deres fortid som "det flinke firma", for at få stadig større markedsandele.

Google gør stadig mange gode ting i deres services, men det ville være et stort skridt frem, hvis de ville lade mig selv bestemme om mine billeder skal have tilknytning til Google+, om mine tidligere søgninger eller statusopdateringer på Google+ skal have indflydelse på mine kommende søgninger på google og så videre.

Copyright © 2017 - Design by FS